Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 20 dkg rétesliszt,
  3. 20 dkg spenót,
  4. 3 db tojás,
  5. 2,5 dl tej,
  6. só,
  7.  olaj,
  8. 3 gerezd fokhagyma,

Elkészítése:

A friss spenótot megmosom, lecsöpögtetem, összeszelem, majd a turmixba teszem a tejjel együtt, és pépesre aprítom.

Egy keverőtálba teszem a liszteket, a sót, és a tojásokat, majd ráöntöm a spenótos tejet, és simára keverem.

Kifőző fazékba vizet forralok, sózom, majd 1-2 ek olajat adok hozzá. Amikor a víz forr, beleszaggatom a galuska tésztát, megkeverem, majd amikor az összes feljött a víz tetejére, leszűröm, hideg vízzel átöblítem, majd lecsöpögtetem.

Egy serpenyőben 3 ek olajat melegítek, a zúzott  fokhagymát beledobom. Ezen a fokhagymás olajon a galuskát átforgatom.

Bármilyen szaftos húsételnek remek körete lehet.