Hozzávalók a spenótos galuskához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 20 dkg rétesliszt,
  3. 20 dkg spenót,
  4. 3 db tojás,
  5. 2,5 dl tej,
  6. só,
  7.  olaj,
  8. 3 gerezd fokhagyma,

A gombás raguhoz:

  1. 50 dkg csirkemellfilé,
  2. 25 dkg gomba,
  3. 2 ek liszt,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 1 fej vöröshagyma,
  6. 1 dl konyak,
  7. 2 dl tejszín
  8. 1 dl fehérbor,
  9. 1 ek citromlé
  10. só,
  11. bors,
  12. 1 tk őrölt pirospaprika,

Elkészítése:

A mellfilét kis kockákra vágom. A lisztet a sóval, borssal, és a paprikával összekeverem. A mellfilét a fűszeres lisztbe forgatom.

A vajat felforrósítom, és megfonnyasztom rajta a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a fűszeres húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom, majd ráöntöm a konyakot, és összekeverem. Azonnal felöntöm a tejszínnel, majd a borral, ízesítem a citromlével, és lefedve, gyakori keverés mellett párolom. Pár perc után a megmosott, és felszeletelt bombát is rádobom, és együtt készre párolom.

A friss spenótot megmosom, lecsöpögtetem, összeszelem, majd a turmixba teszem a tejjel együtt, és pépesre aprítom.

Egy keverőtálba teszem a liszteket, a sót, és a tojásokat, majd ráöntöm a spenótos tejet, és simára keverem.

Kifőző fazékba vizet forralok, sózom, majd 1-2 ek olajat adok hozzá. Amikor a víz forr, beleszaggatom a galuska tésztát, megkeverem, majd amikor az összes feljött a víz tetejére, leszűröm, hideg vízzel átöblítem, majd lecsöpögtetem.

Egy serpenyőben 3 ek olajat melegítek, a zúzott  fokhagymát beledobom. Ezen a fokhagymás olajon a galuskát átforgatom.

A gombás ragut a spenótos galuskával tálalom.