Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. pici só,
  3. 2 tojás,
  4. 3 dl tej,
  5. 1,5 – 2 dl szóda, vagy szénsavas ásványvíz,
  6. 20 dkg savanykás alma lereszelve,
  7. 2 ek étolaj

Elkészítése.

Egy tálba kimérem a lisztet, sózom, közepébe ütöm a tojásokat, és folyamatos keverés mellett öntöm hozzá a tejet, majd tovább hígítom a szódával. Mikor teljesen sima, belekeverem az olajat,majd a reszelt almát is.

Az első sütés előtt a forró serpenyőbe pár csepp olajat szétfolyatok, és egy merőkanálnyi mennyiséget öntök a palacsintatésztából a közepére. A kanál segítségével egyenletesen eloszlatom a masszát. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm, a szokásos módon. Egy tányérra csúsztatom, fahéjas porcukorral beszórom, majd négyrét hajtom, és a tálalótálra rakom. Amíg a következő palacsinta készül, letakarva melegen tartom.